Sposób przygotowania:
Rolada szynkowa z indykiem i jajkiemETAP 1:
Mleko połączyć z musztarda , pokruszonymi liśćmi laurowymi, pieprzem ,pieprzem w ziarnach oraz solą.
W mieszance zamarynować szynkę , odstawić na minimum 12 godz. do lodówki.
Farsz:
Mięso mielone połączyć z posiekaną drobno cebulą i natką pietruszki, chrzanem surowym jajkiem oraz z przyprawami.
ETAP 3:
Umytą i osuszoną szynkę rozkroić na płat, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek.
Na szynce rozłożyć farsz a na jednym z końców ułożyć jajka.
Zwinąć ścisło roladę, po wierzchu posypać przyprawą do wieprzowiny, związać nicią wędliniarską oraz zawinąć w folię aluminiową.
Piec około 2 h. w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Przed podaniem usunąć sznurek.
dorota w
Martyna12
Dorotko dziękuję serdecznie :)