Sposób przygotowania:
Szynka na kanapki z czosnkiem i czubricąEtap 1
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do niego przyprawy, olej i sos chili, dokładnie wymieszać.
Etap 2
Szynkę umyć, osuszyć, dokładnie pokryć przygotowaną marynatą, przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na ok. 1 dobę.
Etap 3
Po tym czasie zamarynowaną szynkę zrumienić z każdej strony na suchej, rozgrzanej patelni.
Etap 4
Zrumienione mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać marynatę, w której szynka się marynowała. Zamknąć, ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Etap 5
Szynkę piec w 160 stopniach przez ok. 100 minut. Upieczoną szynkę ostudzić, następnie kroić w cienkie plasterki.