Sposób przygotowania:
Szynka paprykowo-czosnkowa
Mięso umyć i osuszyć. Czosnek obrać i zmiażdżyć lub drobno pokroić. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą, dopierać ich wielkość do swoich upodobań. Ja dodałam więcej słodkiej papryki. Mięso obtoczyć w mieszance przypraw, natrzeć czosnkiem. Najlepiej włożyć do pojemnika z przykrywką i odłożyć do lodówki na noc. Na patelni rozgrzać olej i mięso obsmażyć ze wszystkich stron. Dzięki temu smaki i soki mięsa zostaną w środku. Podlać wodą, bulionem lub białym winem i dusić na małym ogniu co jakiś czas obracając by mięso udusiło się dokładnie. Można również mięso włożyć ze wszystkimi dodatkami do rękawa do pieczenia i piec około 1 godziny w temp. 200 st C. W zależności od wielkości mięsa czas może być inny.