Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Szynka paprykowo-czosnkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jest to dobry pomysł na obiad lub zamiast wędliny na kanapkę. Można najpierw zrobić taką szynkę na obiad, a co zostanie to wykorzystać jako wędlinę

Szynka paprykowo-czosnkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szynka paprykowo-czosnkowa

 

Sposób przygotowania:

Szynka paprykowo-czosnkowa
Mięso umyć i osuszyć. Czosnek obrać i zmiażdżyć lub drobno pokroić. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą, dopierać ich wielkość do swoich upodobań. Ja dodałam więcej słodkiej papryki. Mięso obtoczyć w mieszance przypraw, natrzeć czosnkiem. Najlepiej włożyć do pojemnika z przykrywką i odłożyć do lodówki na noc. Na patelni rozgrzać olej i mięso obsmażyć ze wszystkich stron. Dzięki temu smaki i soki mięsa zostaną w środku. Podlać wodą, bulionem lub białym winem i dusić na małym ogniu co jakiś czas obracając by mięso udusiło się dokładnie. Można również mięso włożyć ze wszystkimi dodatkami do rękawa do pieczenia i piec około 1 godziny w temp. 200 st C. W zależności od wielkości mięsa czas może być inny.
Szynka paprykowo-czosnkowa
Mięso dokładnie obtoczyć w przyprawać i na koniec natrzeć zmiażdżonym czosnkiem
Szynka paprykowo-czosnkowa
Na rozgrzany olej wlożyć mięso i obsmazyc krótko z każdej strony, a nastepnie podlać i dusić

Tagi:

szynka papryka