Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Szynka parmeńska z melonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szynkę pokroić na 12 cienkich plasterków. Melony schłodzić kilka godzin w

Szynka parmeńska z melonem

Składniki:

Szynka parmeńska z melonem

 

Sposób przygotowania:

Szynka parmeńska z melonem
Szynkę pokroić na 12 cienkich plasterków. Melony schłodzić kilka godzin w lodówce, następnie wyjąć, przekroić na połówki i usunąć pestki. Każdą z połówek melona pokroić na 6 cząstek, a na każdej cząstce położyć plasterek szynki i oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Szynka pąrmeńska smakuje doskonale również ze świeżymi figami.