Sposób przygotowania:
Szynka peklowana
W wodzie rozpuść sól i cukier, dodaj wszystkie przyprawy. Czosnek pokrój w plastry i dodaj do zalewy. Mięso umieść w garnku, zalej zalewą z przyprawami, przykryj i schowaj do lodówki. Tak przygotowane mięso trzymaj 7 dni, codziennie obracaj szynkę na drugą stronę.
Za pomocą strzykawki nastrzykuj szynkę zalewą, mięso będzie wtedy dokładnie zapeklowane. Po 7 dniach mięso wyjmij z zalewy i osusz. Natrzyj przyprawami i olejem, ścisło obwiąż sznurkiem.
Szynkę włóż do rękawa do pieczenia, rękaw zwiąż i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 1 godzinę na 1 kilogram mięsa. Ja piekłam szynkę 1,5 kilograma 1,5 godziny.
Za pomocą strzykawki nastrzykuj szynkę zalewą, mięso będzie wtedy dokładnie zapeklowane. Po 7 dniach mięso wyjmij z zalewy i osusz. Natrzyj przyprawami i olejem, ścisło obwiąż sznurkiem.
Szynkę włóż do rękawa do pieczenia, rękaw zwiąż i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 1 godzinę na 1 kilogram mięsa. Ja piekłam szynkę 1,5 kilograma 1,5 godziny.