Sposób przygotowania:
Szynka pieczona
Szynkę posolić, uformować, obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie.
Naszpikować goździkami, dodać smalec.
Piec około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stop. C. do zrumienienia.
Podlewać wodą, a potem sosem powstałym z pieczenia.
Pod koniec pieczenia posypać mięs skórką cytrynową.
Gotową szynkę pokroić w plastry i przybrać cytryną oraz natką pietruszki.
Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami, lub na zimno z ostrymi sosami.
Naszpikować goździkami, dodać smalec.
Piec około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stop. C. do zrumienienia.
Podlewać wodą, a potem sosem powstałym z pieczenia.
Pod koniec pieczenia posypać mięs skórką cytrynową.
Gotową szynkę pokroić w plastry i przybrać cytryną oraz natką pietruszki.
Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami, lub na zimno z ostrymi sosami.