jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Szynka pieczona

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

doskonała szynka pieczona na gorąco albo na zimno

Szynka pieczona

Składniki:

Szynka pieczona

 

Sposób przygotowania:

Szynka pieczona
Szynkę posolić, uformować, obwiązać bawełnianym sznurkiem, ułożyć w brytfannie.
Naszpikować goździkami, dodać smalec.
Piec około 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stop. C. do zrumienienia.
Podlewać wodą, a potem sosem powstałym z pieczenia.
Pod koniec pieczenia posypać mięs skórką cytrynową.
Gotową szynkę pokroić w plastry i przybrać cytryną oraz natką pietruszki.
Podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami, lub na zimno z ostrymi sosami.

Tagi:

beza szynka bezy