ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Szynka pieczona na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szynka pieczona z pikantną skórką

Szynka pieczona na ostro

Składniki:

Szynka pieczona na ostro

 

  • 1 kg szynki bez kości
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • 1/2 papryczki chilli
  • oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Szynka pieczona na ostro
Szynkę myjemy dokładnie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy paprykę słodką, sól. Papryczkę chilli siekamy drobno i dodajemy do oliwy. Czosnek obieramy, siekamy i również dodajemy do oliwy. Mieszamy dokładnie marynatę i starannie smarujemy nią mięso. Tak przygotowane mięso zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Na następny dzień wyciagamy, zawijamy w rękaw do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, pieczemy ok 2 godziny.

Tagi:

beza szynka bezy