msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Szynka pieczona z jałowcem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mało pracochłonne a mięsko pachnące i smaczne.Idealne na Wielkanoc i na co dzień.

Szynka pieczona z jałowcem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szynka pieczona z jałowcem.

 

  • 1 szynka surowa tzw kulka o wadze ok.1,2kg
  • 1 opakowanie przyprawy Kamis szynka pieczona z jałowcem
  • 2 łyżki musztardy z żurawiną Kamis

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka pieczona z jałowcem.
Mięso umyć i osuszyć.Natrzeć przyprawą do szynki pieczonej z jałowcem,ziarenka jałowca powciskać w mięso.Wstawić do lodówki na noc,owiniętą w folię spożywczą.
Następnego dnia wyjąć z folii, posmarować musztardą z żurawiną i ułożyć w rękawie do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok.80 minut.Rękaw rozciąć dopiero jak szynka ostygnie.Chyba,że chcemy podać na ciepło.
Szynka pieczona z jałowcem.
Etap 1
Szynka pieczona z jałowcem.
Etap 2