Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Szynka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szynka w cieście , mniam !

Szynka w cieście

Składniki:

Szynka w cieście

 

  • 2 kg szynka wieprzowa,
  • łyżeczka Sól,
  • łyżeczka pieprz,
  • łyżeczka cząber,
  • łyżeczka tymianek,
  • łyżeczka majeranek,
  • łyżeczka czosnek suszony,
  • 1/2 kg ciasto francuskie

 

Sposób przygotowania:

Szynka w cieście
Myjemy mięso, osuszamy i nacieramy przyprawami. Oblepiamy mięso ciastem i zostawiamy na 3 godziny. nacinamy ciasto w krateczkę i pieczemy w temp 200stopni przez 2 godziny. W razie potrzeby, gdy zarumieni się zbyt szybko, przykryć folia aluminiową.


PS: Ciasto francuskie może być gotowe, mrożone.

Tagi:

ciasto szynka