motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Szynka w marynacie miodowej z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna szynka w marynacie miodowej

Szynka w marynacie miodowej z papryką

Składniki:

Szynka w marynacie miodowej z papryką

 

  • 80 dkg szynki
  • cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • MARYNATA;
  • 5 łyżek miodu
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szynka w marynacie miodowej z papryką
Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki i delikatnie rozbijamy. Dajemy do garnka. Marynata; Miód rozpuszczamy, aby był lejący i chłodzimy. Do miseczki wlewamy oliwę, musztardę i rozpuszczony zimny miód. Dokładnie mieszamy. Dodając do smaku sól i pieprz. Przygotowane mięso zalewamy marynatą, dodajemy pokrojoną cebulkę i paprykę. Odstawiamy do lodówki na dwie godziny. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Delikatnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości.