Sposób przygotowania:
Szynka w marynacie z musztardy
Najpierw przygotowujemy zalewę, wodę mieszam z przyprawami i musztardą, zagotowuję i zostawiam do całkowitego wystudzenia.
Umyty kawałek szynki związuję sznurkiem bawełnianym. Wkładam do zimnej marynaty , doprowadzam do wrzenia i gotuję 10 minut. Odstawiam ponownie do wystudzenia, następnie znowu gotuję 10 minut, i zostawiam w zalewie do wystudzenia.
Po tym czasie wyciągam szynkę z marynaty, owijam folią aluminiową i chłodzę w lodówce.
Umyty kawałek szynki związuję sznurkiem bawełnianym. Wkładam do zimnej marynaty , doprowadzam do wrzenia i gotuję 10 minut. Odstawiam ponownie do wystudzenia, następnie znowu gotuję 10 minut, i zostawiam w zalewie do wystudzenia.
Po tym czasie wyciągam szynkę z marynaty, owijam folią aluminiową i chłodzę w lodówce.
mysza75
zbysiowa
Dziękuję ślicznie, również Wesołych Świąt:)
zewa
zbysiowa
:)