Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Szynka w musztardzie i ziołach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne zamarynowane mięsko upieczone z ziemniakami i cebulką w woreczku do pieczenia jest pełne smaku i aromatu.

 Szynka w musztardzie i ziołach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynka w musztardzie i ziołach

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka w musztardzie i ziołach
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Dodać oliwę, musztardę, przyprawę kucharek, pieprz oraz zioła. Wszystko dokładnie wymieszać. Czosnek i cebulkę pokroić w kostkę. Dodać do mięsa. Wymieszać. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do mięsa. Oprószyć przyprawą do ziemniaków. Wymieszać z mięsem. Przełożyć do woreczka do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 1 godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia woreczek rozciąć. Kiedy wszystko się zarumieni wyjąć z pieca. Przełożyć na talerze, podawać.
 Szynka w musztardzie i ziołach
Pokrojone mięso wymieszać z musztardą i przyprawami.
 Szynka w musztardzie i ziołach
Dodać pokrojone w kostkę cebulkę i czosnek.
 Szynka w musztardzie i ziołach
Dodać ziemniaczki pokrojone na mniejsze kawałki.
 Szynka w musztardzie i ziołach
Przełożyć do worka do pieczenia i upiec.