Sposób przygotowania:
Gulasz z szynki wieprzowej
Szynkę czyścimy i kroimy na kawałki. Kawałki szynki przyprawiamy Warzywkiem, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Najlepiej odstawić na noc do lodówki żeby przeszło smakiem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, na którym podsmażamy przyprawioną szynkę. Gdy szynka się podsmaży dodajemy pokrojoną w półkrążki cebulę i dusimy do czasu aż zmięknie. Gdy to nastąpi wlewamy rozpuszczoną we wrzątku kostkę rosołową. Mięso dusimy 1 godzinę. W między czasie sos można przyprawić Warzywkiem i pieprzem. Po godzinie, gdy mięso będzie miękkie robimy zaklepkę: mieszamy wodę, śmietanę i mąkę - dokładnie mieszamy żeby nie było grudek. Zaklepkę wlewamy do sosu i gotujemy ok. 5 minut. Smacznego :)