justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

szynka w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszna szyneczka z posmakiem piwa

szynka w piwie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

szynka w piwie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

szynka w piwie
Marynata: Marchew kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Dodajemy pieprz i jałowiec. Zalewamy piwem i gotujemy 4 minuty. Studzimy. Marynatą zalewamy pokrojone w kawałki mięso. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin Po tym czasie wyjmujemy mięso z zalewy i obsmażamy z każdej strony. Cebulę i marchewkę wyjmujemy z marynaty i podsmażamy na patelni na której smażyliśmy mięso. Oprószamy mąką i łączymy z resztą marynaty. Mięso układamy w garnku i zalewamy sosem z patelni. Dusimy 15 minut.
szynka w piwie
Etap 1 Smażymy mięso
szynka w piwie
Etap 2 Wyjmujemy warzywa z zalewy
szynka w piwie
Etap 3 Dusimy