Sposób przygotowania:
Szynka w pysznym śmietanowym sosie
Szynkę dokładnie myję i osuszam czystą ściereczką. W rondlu rozpuszczam smalec i opiekam mięso z każdej strony. Dodaję obraną i pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek, i plastry obranej umytej i osuszonej marchewki. Smażę wszystko razem do chwili aż mięso będzie rumiane, trzeba uważać aby nie przypalić.
Następnie zalewam gorąca wodą, tak do 1/3 wysokości mięsa. Dodaję przyprawy i gotuję pod przykryciem około 2 godziny ( do miękkości mięsa) Po tym czasie wyciągam mięsko, i nakrywam w misce folią aluminiową aby nie wystygło.
Wyciągam przyprawy, a sos miksuję dokładnie razem z warzywami . Skrobię mieszam z wodą ( około 150 ml) i dodaję śmietanę, oraz łyżkę papryki czerwonej, łączę razem i zagęszczam tym sos. Szynkę kroję w grube plastry i polewam sosem.
Można podać z ziemniakami, i ulubioną surówką lub tartymi buraczkami.
Następnie zalewam gorąca wodą, tak do 1/3 wysokości mięsa. Dodaję przyprawy i gotuję pod przykryciem około 2 godziny ( do miękkości mięsa) Po tym czasie wyciągam mięsko, i nakrywam w misce folią aluminiową aby nie wystygło.
Wyciągam przyprawy, a sos miksuję dokładnie razem z warzywami . Skrobię mieszam z wodą ( około 150 ml) i dodaję śmietanę, oraz łyżkę papryki czerwonej, łączę razem i zagęszczam tym sos. Szynkę kroję w grube plastry i polewam sosem.
Można podać z ziemniakami, i ulubioną surówką lub tartymi buraczkami.
marietta
zbysiowa
Dokładnie było:) Dziękuję)
natalka22123
zbysiowa
Dziękuję:)