SUPERPRZEPIS

Szynka marynowana w sosie musztardowym

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Szynka marynowana w sosie musztardowym Więcej zdjęć (5)

Szynka marynowana w sosie musztardowym

Składniki:

Szynka marynowana w sosie musztardowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka marynowana w sosie musztardowym
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki. Pokrojone mięso dajemy do miski. MARYNATA; wszystkie składniki przeznaczone do marynaty dajemy do miseczki i dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatę wlewamy do mięsa i dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek. Odstawiamy na noc do lodówki. Na rozgrzanej patelni rumienimy zamarynowane mięso. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodajemy musztardę. Na koniec robimy zawiesinę z wody i mąki, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 2 minut, mieszając aby się nie przypaliło.
Szynka marynowana w sosie musztardowym
Etap 1 Pokrojone mięso zalewamy przygotowaną marynatą
Szynka marynowana w sosie musztardowym
Etap 2 Dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek
Szynka marynowana w sosie musztardowym
Etap 3 Rumienimy na rozgrzanej patelni i dusimy
Szynka marynowana w sosie musztardowym
Etap 4 Pod koniec dodajemy musztardę i zawiesinę z mąki i wody