Sposób przygotowania:
Szynka wieprzowa z dodatkiem piwa
Wieprzowinę dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Natępnie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach wkładając po połówce ząbka czosnku.
Przyprawy razem z oliwą dokładnie mieszamy następnie nacieramy mięso marynatą obkładamy pokrojoną cebulą i wkładamy na godzinę do lodówki.
Mięso przekładamy do brytfanki dolewając połowę piwa. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 1,5 - 2 godzin polewają resztą piwa i sosem powstałym z pieczenia.
Podajemy z kluskami, sosem i kapustą.
Przyprawy razem z oliwą dokładnie mieszamy następnie nacieramy mięso marynatą obkładamy pokrojoną cebulą i wkładamy na godzinę do lodówki.
Mięso przekładamy do brytfanki dolewając połowę piwa. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 1,5 - 2 godzin polewają resztą piwa i sosem powstałym z pieczenia.
Podajemy z kluskami, sosem i kapustą.
gusia1000