Sposób przygotowania:
Szynka z borówkami
Posiekany czosnek utrzeć z przyprawami. Mięso umyć , ponacinać skórkę i natrzeć mieszanką przypraw. Szynkę odstawić na noc do lodówki.
Do brytfanny wlać 2 łyżki oleju,włożyć mięso,polać sokiem jabłkowym,obłożyć plasterkami cebuli.Mięso piec 1,5 godz, w 180*C. Po godzinie pieczenia dodać pokrojone jabłka,W trakcie pieczenia polewać mięso sosem.Upieczoną szynkę kroić w plastry podawać z borówkami.
Do brytfanny wlać 2 łyżki oleju,włożyć mięso,polać sokiem jabłkowym,obłożyć plasterkami cebuli.Mięso piec 1,5 godz, w 180*C. Po godzinie pieczenia dodać pokrojone jabłka,W trakcie pieczenia polewać mięso sosem.Upieczoną szynkę kroić w plastry podawać z borówkami.
yola
eli_555