ania23025

ania23025

Kucharz
[Przepisów: 30]

Szynka z grilla z miodem po prowansalsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szynka cud-miód palce lizać

Szynka z grilla z miodem po prowansalsku

Składniki:

Szynka z grilla z miodem po prowansalsku

 

  • ziół prowansalskich lub po pół łyżeczki tymianku i oregano,50 ml.oleju,4 ząbki czosnku,sól

Sposób przygotowania:

Szynka z grilla z miodem po prowansalsku
Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli.Kotlety z szynki przyprawiamy solą i pieprzem,a następnie dodajemy czosnek,pozostałe przyprawy i miód wymieszany z olejem.Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 2 godziny w chłodnym miejsce, by mięso przeszło smakiem i aromatem przypraw.Kotlety pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej stron.Po tym czasie zawijamy je w folię aluminiową i zostawiamy na dodatkowo 10 minut na brzegu grilla.Kotlety podajemy z sałatkami, pieczonymi ziemniakami lub grzankami.

Na deser polecam jabłka lub winogrona.

Tagi:

zioła szynka