Sposób przygotowania:
Szynka z kurczaka w cebuli z szynkowaru
Oddzielić mięso od kości, ale nie przecinając skóry. Następnie natrzeć mięso czosnkiem, czosnek pokroić w drobną kostkę lub przepuścić przez praskę. Do osobnej miski przełożyć cebulę i zmieszać ją z pieprzem i żelatyną. Dokładnie wymieszać. W szynkowarze wyłożyć woreczek. Teraz na samym spodzie połóż trochę cebuli, na to połóż kurczaka, rozkładając go po dnie. Kolejna warstwa to cebula, kurczak i tak do końca. Ostatnia warstwa to cebula, na której ułóż kilka listków, tak aby powstał kwiatek. Zakręć woreczek uprzednio wyciskając z niego powietrze. Wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia wstaw szynkowar do garnka z wodą ( pamiętaj aby wody było więcej niż mięsa ). Gotuj w temp. 80*C 50 min. Po tym czasie włóż na 24h do lodówki. Następnego dnia, otwórz szynkowar i smacznego :)