Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Szynka z melonem i bitą śmietaną

         
ocena: 4/5 głosów: 2

Melon przekroić na pół, oczyścić z pestek, obrać i pokroić na długie kliny.

Szynka z melonem i bitą śmietaną

Składniki:

Szynka z melonem i bitą śmietaną

 

  • 8 plastrów wędzonej szynki
  • dojrzały melon
  • 15 dag śmietanki kremówki
  • kilka liści sałaty
  • sól

Sposób przygotowania:

Szynka z melonem i bitą śmietaną
Melon przekroić na pół, oczyścić z pestek, obrać i pokroić na długie kliny. Śmietanę lekko posolić i ubić na krem. Na każdy plasterek szynki nałożyć po łyżce ubitej śmietany, po kawałku melona i zwinąć. Ułożyć rulonik na półmi­sku wyścielonym sałatą i udekoro­wać kawałkami melona.