Sposób przygotowania:
Szynka z owocami
Szynkę natrzeć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć szynkę, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Obsmażoną szynkę ostudzić, natrzeć roztartym w dłoniach, majerankiem i tymiankiem.
Szynkę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy piec w 190 stop, przez około 1 godz i 20 minut.
Szynkę polewać w czasie pieczenia, wytwarzającym się sosem.
Gruszki obrać, wydrążyć środki, pokroić w cząstki.
Śliwki wypestkować, przepołowić na połowę.
Ułożyć obok mięsa,piec 30 min.
GLAZURA
3 łyżki sosu wlać na patelnię, rozgrzać, wsypać czubatą łyżkę cukru, zeszklić.
Glazurą posmarować mięso i owoce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć szynkę, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Obsmażoną szynkę ostudzić, natrzeć roztartym w dłoniach, majerankiem i tymiankiem.
Szynkę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy piec w 190 stop, przez około 1 godz i 20 minut.
Szynkę polewać w czasie pieczenia, wytwarzającym się sosem.
Gruszki obrać, wydrążyć środki, pokroić w cząstki.
Śliwki wypestkować, przepołowić na połowę.
Ułożyć obok mięsa,piec 30 min.
GLAZURA
3 łyżki sosu wlać na patelnię, rozgrzać, wsypać czubatą łyżkę cukru, zeszklić.
Glazurą posmarować mięso i owoce.