Sposób przygotowania:
szynka z papryką
- Mięso natrzeć solą,pieprzem i wstawić na noc do lodówki.
- Ostrym nożem naciąć otwór w środku mięsa.
- Papryki pokroić w paski, wymieszać z jajkiem, włożyć do wyciętego otworu.
- Mięso spiąć kuchennymi spinkami, przełożyć do rękawa foliowego. Wlać olej i wodę.
- Piec 90 minut w temp. 180 st.C.
20 minut przed końcem pieczenia otworzyć rękaw, aby mięso się zarumieniło.
- Ostrym nożem naciąć otwór w środku mięsa.
- Papryki pokroić w paski, wymieszać z jajkiem, włożyć do wyciętego otworu.
- Mięso spiąć kuchennymi spinkami, przełożyć do rękawa foliowego. Wlać olej i wodę.
- Piec 90 minut w temp. 180 st.C.
20 minut przed końcem pieczenia otworzyć rękaw, aby mięso się zarumieniło.