klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

szynka z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szynka z papryką jest bardzo, bardzo bardzo dobra, ponieważ nie jest tłusta i w jej środku jest pyszne warzywko papryka. Podawać z herbatką.

szynka z papryką

Składniki:

szynka z papryką

 

Sposób przygotowania:

szynka z papryką
- Mięso natrzeć solą,pieprzem i wstawić na noc do lodówki.
- Ostrym nożem naciąć otwór w środku mięsa.
- Papryki pokroić w paski, wymieszać z jajkiem, włożyć do wyciętego otworu.
- Mięso spiąć kuchennymi spinkami, przełożyć do rękawa foliowego. Wlać olej i wodę.
- Piec 90 minut w temp. 180 st.C.
20 minut przed końcem pieczenia otworzyć rękaw, aby mięso się zarumieniło.