joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Szynka z pastą jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczna i prosta w wykonaniu przystawka :)

Szynka z pastą jajeczną

Składniki:

Szynka z pastą jajeczną

 

  • 35 dag plastrów szynki konserwowej
  • 8 jajek
  • pomidor
  • mała puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki chrzanu
  • łyżeczka musztardy
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • sól
  • 3 łyżki jogurtu bałkańskiego
  • sałata i natka z pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Szynka z pastą jajeczną
Pomidora, sałatę i natkę myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w plastry. Fasolę odsączamy. Jogurt mieszamy z czosnkiem. Chłodzimy 30 minut. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z chrzanem i musztardą, doprawiamy solą. Nakładamy po porcji pasty na plastry szynki i zawijamy w różki. Różki układamy na liściach sałaty i plastrach pomidora. Połowę fasoli wsypujemy na środek talerza i polewamy jogurtem. Dekorujemy pozostałą fasolą i natką z pietruszki. Smacznego :)