motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Szynka z pieczarkami i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Duszona szynka z pieczarkami i cebulką

Szynka z pieczarkami i cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szynka z pieczarkami i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Szynka z pieczarkami i cebulką
Umyte i osuszone mięso rumienimy na rozgrzanym smalcu z dwóch stron. Wyciągamy na talerz a na patelnię dajemy obrane i pokrojone pieczarki oraz cebulę i smażymy, aby nam się zarumieniło. Jak się zarumieni dajemy z powrotem podpieczone mięso i podlewamy szklanką wody. Przyprawiamy do smaku. Wszystko dusimy na wolnym ogniu o 1,5 godziny.
Szynka z pieczarkami i cebulką
Przygotowane mięso rumienimy na smalcu z dwóch stron
Szynka z pieczarkami i cebulką
Na pozostałym tłuszczu smażymy pieczarki razem z cebulką
Szynka z pieczarkami i cebulką
Podlewamy wodą i dodajemy przyprawy. Dusimy ok. 1,5 godziny

Tagi:

szynka