makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Szynka z suszonymi śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso w wersji słodkiej i jesiennej

Szynka z suszonymi śliwkami

Składniki:

Szynka z suszonymi śliwkami

 

  • 1,5 kg szynki wieprzowej
  • 15 dag ostrego sera żółtego w plastrach
  • 250 ml soku pomarańczowego
  • 20 dag suszonych śliwek bez pestek
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Szynka z suszonymi śliwkami
Opłukane i osuszone mięso pokroić w plastry. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Odłożyć na godzinę do lodówki. Po namoczeniu i odsączeniu śliwek pokroić je w cienkie paski. Wyjąć mięso i ułożyć na nim plastry sera oraz przygotowane śliwki. Ukształtować rolady. Obwiązać nitką. Posmarowane olejem i oprószone papryką ułożyć w posmarowanej tłuszczem brytfance. Piec w temp. 200 st. C przez 60 minut. Po czym zalać sokiem. Piec w temp. 200 st. C przez 30 minut.