blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Szynka z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Szynka z tymiankiem

Składniki:

Szynka z tymiankiem

 

  • 1 kg szynki wieprz.
  • słoiczek musztardy francuskiej
  • jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • Dodatki:
  • pół szklanki bułki tartej
  • łyżka oleju
  • pół szklanki bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szynka z tymiankiem
Mięso umyć, natrzeć solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Włożyć na godzinę do lodówki. Przełożyć do brytfanny i polać bulionem. Piec 50 min (200 st), polewając powstającym sosem. Jajko, bułkę, olej i musztardę wymieszać Tymianek umyć, posiekać, dodać do pasty, do-m prawić solą i pieprzem. Upieczoną szynkę lekko przestudzić Wierzch i boki posmarować przygotowaną pastą tymiankową. Zapiekać 15 min (200 st), aż skórka będzie rumiana.