polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Szynkowe zapiekane pory

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szynkowe zapiekane pory z oscypkiem

Szynkowe zapiekane pory

Składniki:

Szynkowe zapiekane pory

 

 

Sposób przygotowania:

Szynkowe zapiekane pory
Zagotować bulion. Włożyć oczyszczone pory. Gotować 5 minut. Lekko podgrzać śmietanę, wymieszać z mąką, zagotować, dodać mleko, lekko podgrzać. Wsypać połowę startego sera. Poczekać aż się stopi. Przyprawić. Pory odsączyć, zawinąć w szybkę, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać sosem. Zapiekać w temp. 200 st. C przez 30 minut.

Tagi:

szynka