Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Szynkówka ala schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szynkówka podana ala schabowe

Szynkówka ala schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynkówka ala schabowe

 

Sposób przygotowania:

Szynkówka ala schabowe
Mięso nacieramy odrobiną soli i rozbijamy na cienkie kotlety (z racji pokaźnych rozmiarów przekroiliśmy je na pół). Jajka wybijamy na talerz, dodajemy sól i pieprz i rozbełtujemy, na drugi talerz nasypujemy bułkę tartą, obtaczamy mięso w jajku i w bułce,. Na patelni rozgrzewamy smalec na którym pieczemy na złoty kolor na wolnym ogniu kotlety. Podajemy z ziemniaczkami i surówką. Smacznego
Szynkówka ala schabowe
Dwa pokaźne plastry szynkówki nacieramy solą
Szynkówka ala schabowe
następnie nalezy je rozbić na cienkie kotlety
Szynkówka ala schabowe
oraz obtoczyć w jajku z przyprawami i bułce tartej
Szynkówka ala schabowe
pieczemy na rozgrzanym smalcu na małym ogniu