Sposób przygotowania:
Szyszki na dwa sposoby
OBA SPOSOBY WYKONUJEMY NASTĘPUJĄCO:
Margarynę i krówki rozpuszczamy na małym ogniu. Dodajemy kakao (sposób pierwszy) lub mleko w proszku (sposób drugi), mieszamy i zdejmujemy z ognia. Następnie wsypujemy tyle ryżu preparowanego, żeby można było formować szyszki. Ja szyszki robią za pomocą małej łyżeczki do herbaty, dzięki czemu jest ich bardzo dużo. Gotowe szyszki odkładamy na chwilę w chłodne miejsce, żeby stężały.
Sposób drugi jest wskazany dla osób, które mają alergie na kakao.
Ilość ryżu preparowanego zależy od tego, czy krówki są kruche czy ciągnące. Czasem masa pochłonie więcej, a czasem mniej ryżu.
Margarynę i krówki rozpuszczamy na małym ogniu. Dodajemy kakao (sposób pierwszy) lub mleko w proszku (sposób drugi), mieszamy i zdejmujemy z ognia. Następnie wsypujemy tyle ryżu preparowanego, żeby można było formować szyszki. Ja szyszki robią za pomocą małej łyżeczki do herbaty, dzięki czemu jest ich bardzo dużo. Gotowe szyszki odkładamy na chwilę w chłodne miejsce, żeby stężały.
Sposób drugi jest wskazany dla osób, które mają alergie na kakao.
Ilość ryżu preparowanego zależy od tego, czy krówki są kruche czy ciągnące. Czasem masa pochłonie więcej, a czasem mniej ryżu.