Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Szyszki ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szyszki pojawiają się u mnie w domu zawsze na Boże Narodzenie.

Szyszki ryżowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szyszki ryżowe

 

Sposób przygotowania:

Szyszki ryżowe
W garnku rozpuszczamy margarynę z kakao, następnie dodajemy krówki i gotujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Masa powinna się zagotować. Następnie garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy masę do przestygnięcia. Masa powinna być ciepła. Dodajemy do niej porcjami ryż i mieszamy. Gdy dodamy cały ryż, wówczas formujemy dłońmi szyszki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Szyszki ryżowe
W garnku łączymy ze sobą wszystkie składniki.

Tagi:

ryż