Sposób przygotowania:
Taaka baba
W 1/3 szklanki ciepłego mleka rozpuszczamy drożdże z 1 łyżeczką cukru. Odstawić na chwilę w celu wyrośnięcia. Resztę mleka zagotować i wrzącym zalać mąkę, dokładnie wyrobić i dodać zaczyn z drożdży, odstawić w ciepłe miejsce, aby wyrosło. W tym czasie żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na pienistą masę. Gdy ciasto podwoi swoją masę dodać żółtka, cukier waniliowy, roztopione i schłodzone masło i sól, chwilę wyrabiać ręką, następnie dodać pianę z białek, znowu wyrobić i na koniec dodać drobno pokrojone bakalie i wódkę. Dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki, przełożyć do foremki do pieczenia bab. Piec ok 1 godziny w tem 200oC. Po upieczeniu u wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować.