Sposób przygotowania:
TacoTaco to tradycyjne meksykańskie danie, które składa się z tortilli i nadzienia. Nadzienie jest bardzo różnorodne, najczęściej możemy tam znaleźć grillowane mięso, różne warzywa, salse i sery. Tortille możemy kupić w sklepie lub zrobić samemu, u nas dostępne są tortille pszenne, w Meksyku króluje placek kukurydziany.
Po rozgrzaniu na patelni oleju dodajemy czosnek wcześniej drobno pokrojony oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Po ich zeszkleniu dodajemy mięso. Smażymy około 5 minut, a kiedy mięso będzie miało już delikatny brązowy kolor dodajemy paprykę, kumin, tymianek a także do smaku pieprz i sól. Wszystko razem mieszamy i smażymy, dopóki nie odparuje trochę sosu.
Nadzienie nakładamy na podgrzaną na patelni tortillę, składamy ją w pół. Możemy również posypać całość różnymi dodatkami – sałatą, startym serem albo oliwkami.