Blondi

Blondi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Tagiatelle z polędwicą i grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tagiatelle z polędwicą i grzybami w śmietanowo - serowym sosie

Tagiatelle z polędwicą i grzybami

Składniki:

Tagiatelle z polędwicą i grzybami

 

  • ok 200g makaronu tagiatelle
  • 25 dag polędwiczki wieprzowej
  • 300g mrożonyvch grzybów
  • duży kubek śmietany
  • serek topiony w serdelku śmietankowy
  • ser corregio (lub ewentualnie parmezan)
  • przyprawy: słodka, ostra papryka, pieprz ziołowy, czarny
  • zioła: tymianek, oregano, estragon
  • sól
  • 2 ząbki czosnku
  • ocet winny

Sposób przygotowania:

Tagiatelle z polędwicą i grzybami
Polędwiczkę wieprzową pokroić w kostkę i posypać przyprawami (prócz soli) podsmażyć na oliwie a potem podlać odrobiną wody i dusić. Dodać grzyby, posolić, dodać zioła, ocet, dusić nadal. Gdy wszystko będzie miękkie dodać serek topiony oraz śmietanę i corregio. Ewentualnie doprawić.
Makaron ugotować i dodać do sosu. Podawać.
SMACZNEGO!