dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Tagiatelle z prawdziwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tagiatelle z dwóch rodzajów makaronów i prawdziwków.

Tagiatelle z prawdziwkami

Składniki:

Tagiatelle z prawdziwkami

 

  • 10 dag zielonego makaronu tagiatelle (długie, szerokie wstążki)
  • 10 dag żółtego makaronu tagiatelle
  • 20 dag prawdziwków
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 125 ml bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • 125 ml śmietany 36%
  • 5 dag parmezanu
  • kilka liści mięty
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tagiatelle z prawdziwkami
Czosnek obrać i rozgnieść, razem z miętą obsmażyć przez 5 minut na oliwie. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w dużą kostkę i obsmażyć na oliwie. Podlać bulionem warzywnym i dusić przez 5 minut. Jeśli trzeba, dolać trochę wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu, odcedzić i dodać do grzybów. Wlać śmietanę i wsypać tarty parmezan, wymieszać. Podawać z zieloną sałatą. Makaron można też podawać z podgrzybkami, a zimą użyć grzybów mrożonych.

Tagi:

makaron