Sposób przygotowania:
Tagiatelle ze szpinakiem
Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko podsmażamy na patelni. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cieniutkie plasterki lub półplasterki i dodajemy do cebuli. Całość dusimy pod przykryciem kilka minut. Gdy składniki będą już podduszone dodajemy zamrożony szpinak. Całość przykrywamy i dalej dusimy na małym ogniu do momentu, aż szpinak uzyska odpowiednią konsystencję.
W tym czasie makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu podanego na opakowaniu.
Do składników na patelni dodajemy natomiast czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy oraz 2 łyżki śmietany. Całość mieszamy i dusimy jeszcze 2 minuty upewniając się, że wszystkie składniki są już gotowe.
Makaron rozkładamy na talerze, na to masę ze szpinakiem na środek, a na wierzch dodajemy po łyżce śmietany. Można całość posypać także startym żółtym serem.
Z podanych składników wychodzą 2 duże lub 3 mniejsze porcje.
W tym czasie makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu podanego na opakowaniu.
Do składników na patelni dodajemy natomiast czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawy oraz 2 łyżki śmietany. Całość mieszamy i dusimy jeszcze 2 minuty upewniając się, że wszystkie składniki są już gotowe.
Makaron rozkładamy na talerze, na to masę ze szpinakiem na środek, a na wierzch dodajemy po łyżce śmietany. Można całość posypać także startym żółtym serem.
Z podanych składników wychodzą 2 duże lub 3 mniejsze porcje.