Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Tagliatelle z kalafiorem i brokułami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać bardzo gorące.

Tagliatelle z kalafiorem i brokułami

Składniki:

Tagliatelle z kalafiorem i brokułami

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z kalafiorem i brokułami
Kalafior i brokuły umyć i podzielić na różyczki. Ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w drobne plasterki. Przesmażyć na patelni. Dodać cebulę. Zeszklić. Makaron ugotować "al dente", w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać śmietanę zmiksowaną z jajkami i żółtkami. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Całość smażyć lekko mieszając do zgęstnienia masy.