Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tagliatelle z krewetkami

Tagliatelle z krewetkami

Składniki:

Tagliatelle z krewetkami

 

  • 40 dag tagliatelle
  • 40 dag krewetek, oczyszczonych
  • 5 ząbków czosnku, zmiażdżonych
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z krewetkami

Aby przygotować pyszne tagliatelle z krewetkami, należy makaron ugotować al dente. Na oliwie smażymy czosnek, dodajemy krewetki, 2 łyżki soku z cytryny i smażymy, aż krewetki będą gotowe. Przyprawić solą i pieprzem. Makaron wymieszać z krewetkami i od razu podawać.


 

Tagi:

krewetki