Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tagliatelle z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Proste składniki, proste i smaczne połączenie.

Tagliatelle z kurkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle z kurkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z kurkami
Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Kurki oczyścić pędzelkiem lun nłyskawicznie opłukać wodą. Większe egzemplarze pokroić na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę i czosnek, po paru minutach dodać kurki, smażyć co chwilę mieszając ok. 10 min. Kurki doprawić do smaku solą i pieprzem, smażyć jeszcze chwilę, dodać śmietankę i dokładnie wymieszać. Do sosu dodać makaron, wymieszać i nakładać na talerze. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Tagliatelle z kurkami
Składniki potrzebne do przygotowania makaronu.
Tagliatelle z kurkami
Cebulę i czosnek podsmażyć na maśle kilka minut.
Tagliatelle z kurkami
Dodać po chwili porcję oczyszczonych kurek.
Tagliatelle z kurkami
Podsmażone grzyby zalać śmietanką i doprawić.

Tagi:

makaron