Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tagliatelle z pesto

Tagliatelle z pesto

Składniki:

Tagliatelle z pesto

 

  • 40 dag tagliatelle
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 dag orzechów piniowych, prażonych
  • 1 pęczek bazylii, posiekanej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 5 dag parmezanu, drobno startego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z pesto

Czosnek, orzechy i bazylię miksujemy na pastę. Mieszamy z oliwą, parmezanem, przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem pesto.