Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tagliatelle z pulpetami w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki i sycący makaron z pulpetami.

Tagliatelle z pulpetami w sosie

Składniki:

Tagliatelle z pulpetami w sosie

 

  • 300 g makaronu tagliatelle
  • 150 g serka śmietankowego
  • 250 ml śmietanki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

 

  • pulpety:
  • 250 g mielonego mięsa indyka
  • ½ suchej kajzerki
  • jajko
  • czerwona cebula
  • ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z pulpetami w sosie
Pulpety: Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę. Bułkę namocz w wodzie. Do mięsa dodać cebulę, ząbek czosnku, jajko i odsączoną bułkę, doprawić. Wyrobić gładką masę i uformować średniej wielkości pulpeciki. Usmażyć je na złoto na patelni, odłożyć w ciepłe miejsce.

Sos: Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany czosnek oraz cebulę, podsmażyć. Dodać serek i rozcieńczyć go śmietanką,. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać pulpety i dusić kilka minut, dołożyć makaron i dokładnie wymieszać.