Sposób przygotowania:
Tagliatelle z pulpetami w sosie
Pulpety: Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę. Bułkę namocz w wodzie. Do mięsa dodać cebulę, ząbek czosnku, jajko i odsączoną bułkę, doprawić. Wyrobić gładką masę i uformować średniej wielkości pulpeciki. Usmażyć je na złoto na patelni, odłożyć w ciepłe miejsce.
Sos: Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany czosnek oraz cebulę, podsmażyć. Dodać serek i rozcieńczyć go śmietanką,. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać pulpety i dusić kilka minut, dołożyć makaron i dokładnie wymieszać.
Sos: Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany czosnek oraz cebulę, podsmażyć. Dodać serek i rozcieńczyć go śmietanką,. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać pulpety i dusić kilka minut, dołożyć makaron i dokładnie wymieszać.