Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Viva la pasta czyli makaron u Buni

Tagliatelle zasmażany z pastą mięsną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Potrawa z cyklu ,, domowych „ – czyli wykorzystanie tego co jest w lodówce .

 Tagliatelle zasmażany z pastą mięsną

Składniki:

Tagliatelle zasmażany z pastą mięsną

 

  • 20 dag makaronu Tagliatelle
  • 20 dag gotowanego mięsa ( wieprzowina, wołowina, drób – może być z zupy )
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz mielony
  • majeranek
  • oregano
  • 10 plastrów suszonych pomidorów z oleju
  • 4 łyżki pokrojonej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle zasmażany z pastą mięsną
Ugotować al dente makaron i odcedzić .Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na oleju. Wrzucić mięso .Dodać masło , pokrojone w paseczki odsączone pomidory. Smażyć chwilę mieszając . Makaron dołożyć do mięsa . Wymieszać i podsmażyć . Doprawić do smaku pieprzem , oregano, majerankiem , solą . .Posypać natką pietruszki.Ja użyłam do tego Pasty z pasztetu i cebuli.