Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Tagliatelle ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tagliatelle ze szpinakiem

Tagliatelle ze szpinakiem

Składniki:

Tagliatelle ze szpinakiem

 

  • 30 dag tagliatelle
  • 25 dag szpinaku
  • 2 papryczki chili, posiekane
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 łyżka słodkiego sosu chili
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle ze szpinakiem

Na oliwie smażymy chwilę chili, dodajemy ząbki czosnku i smażymy do zarumienienia. Dodajemy posiekany szpinak i gotujemy aż będzie miękki, mieszamy z sosem chili, przyprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie gotujemy makaron al dente i mieszamy z sosem.


Tagi:

szpinak sosy