Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Taillateles z grzybkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki i pyszny makaron, posypcie dobrze serem.

Taillateles z grzybkami

Składniki:

Taillateles z grzybkami

 

  • 1/2 kg makaronu taillateles lub innego
  • 450 gram pieczarek
  • 300 gram boczku w plastereczkach
  • ok.0,5 litra bulionu warzywnego
  • 2 zabki czosnku starte
  • peczek natki pietruszki drobno siekanej
  • 1 filizanka smietany
  • sol,pieprz
  • lyzka masla

Sposób przygotowania:

Taillateles z grzybkami
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. rozgrzewamy maslo i wrzucamy pieczarki, dusimy az zmienia kolor i wielkosc. Dodajemy rozgnieciony czosnek, mieszamy, dodajemy pokrojony boczek, dusimy chwile i podlewamy bulionem. Po ok.15 min wolnego gotowania dodajemy smietane, pieprz i sol jak trzeba i dusimy dopoki sos nie zgestnieje. Na koniec dodajemy pietruszke. Makaron gotujemy jak kto lubi, moze byc aldente. Posypyjemy sporo serem tartym np. regato

Tagi:

makaron