Sposób przygotowania:
Tajemnicze ciasto
Szynkę namoczyć na 3-4 godziny w zimnej wodzie, po czym przełożyć ja do garnka, dodać warzywa, przyprawy i dolać tyle wrzącej wody, aby mieso było przykryte.
Gotowac na małym ogniu około 1,5 godziny.
Po ugotowaniu poczekać, aż mięso ostygnie w tym wywarze.
Następnie mięso dokladnie osuszyć.
Z podanych składników zagnieść niezbyt twarde ciasto.
Ciasto włożyć na godzinę do lodówki.
Nastepnie siasto rozwałkować i starannie oblepic nim mięso.
Ciasto nakłuc w kilku miejscach.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 1 godziny
Gotowac na małym ogniu około 1,5 godziny.
Po ugotowaniu poczekać, aż mięso ostygnie w tym wywarze.
Następnie mięso dokladnie osuszyć.
Z podanych składników zagnieść niezbyt twarde ciasto.
Ciasto włożyć na godzinę do lodówki.
Nastepnie siasto rozwałkować i starannie oblepic nim mięso.
Ciasto nakłuc w kilku miejscach.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 1 godziny