Sposób przygotowania:
Tani obiadek
Mleko poprzedniego dnia zagotować, ostudzić, zakwasić kwaśną śmietaną,dobrze wymieszać i postawić w temperaturze 18 stop.
Przed podaniem zsiadłe mleko ochłodzić.
Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, dodać sól, ugotować.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do cebuli, przesmażyć.
Ziemniaki odcedzić, utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Wykładać ziemniaki na talerze, pokrasić tłuszczem z cebulką i kiełbaską
Przed podaniem zsiadłe mleko ochłodzić.
Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, dodać sól, ugotować.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do cebuli, przesmażyć.
Ziemniaki odcedzić, utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Wykładać ziemniaki na talerze, pokrasić tłuszczem z cebulką i kiełbaską