Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1358]

Tani obiadek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ziemniaki można posypać posiekanym koperkiem i podawać w całości.

Tani obiadek

Składniki:

Tani obiadek

 

Sposób przygotowania:

Tani obiadek
Mleko poprzedniego dnia zagotować, ostudzić, zakwasić kwaśną śmietaną,dobrze wymieszać i postawić w temperaturze 18 stop.
Przed podaniem zsiadłe mleko ochłodzić.
Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, dodać sól, ugotować.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do cebuli, przesmażyć.
Ziemniaki odcedzić, utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Wykładać ziemniaki na talerze, pokrasić tłuszczem z cebulką i kiełbaską