SUPERPRZEPIS

Tapas

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Tapas Więcej zdjęć (3)

Bardzo lubię przekąski i wymyślanie nowych tapas sprawia mi wielką przyjemność. Właściwie wszystko może stać się tapas i wcale nie muszą to

Składniki:

Tapas

 

  • Składniki:

 

 

Sposób przygotowania:

Tapas
Czosnek pokroić w drobną kostkę (nie siekać!). Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, duże przekroić na połówki, mniejsze pozostawić w całości, rozłożyć do żaroodpornych glinianych miseczek (najlepiej cazuelas) razem z liśćmi laurowymi, posypać czosnkiem i pieprzem, lekko posolić, skropić obficie oliwą z oliwek lub olejem. Wstawić na 5-7 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 220° i zapiekać następne 5 minut. Podczas pieczenia kilka razy przemieszać pieczarki. Posypać natką pietruszki, natychmiast podawać w miseczkach, w których się zapiekały. Koniecznie z białym pieczywem i aioli.
Tapas
Etap 1
Tapas
Etap 2