Sposób przygotowania:
Tarta bananowa.
Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem i1/2 szklanki cukru wszystko mieszamy i dodajemy żółtka i zimne masło pokrojone na kawałeczki ,wszystko mieszamy i zagniatamy następnie wkładamy gotowe ciasto na 30 minut do lodówki ale nie jest to konieczne. Gotowym ciastem wylepiamy foremkę do tarty i wkładamy nagrzanego piekarnika ,pieczemy aż tarta się zarumieni wyjmujemy i studzimy. Na żeliwną patelnię wsypujemy 1/2 szklanki drobnego cukru i topimy gdy cukier się stopi dodajemy do niego 3 banany zmiksowane z 1/2 szklanki mleka skondensowanego i mieszamy aż się zrobi karmel brązowy i lepki, gotową masę wylewamy na przestudzone ciasto i czekamy aż masa zastygnie na to kładziemy pokrojone banany i bitą śmietanę i obsypujemy wiórkami z czekolady