Sposób przygotowania:
Tarta bezowa z brzoskwiniami
Jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Białka ubijamy na sztywną pianę na najwyższych obrotach miksera. Następnie dodajemy stopniowo ocet, cukier i mąkę cały czas mieszając na najniższych obrotach miksera. Piana powinna być lśniąca, średnio gęsta. Pianę przekładam do szprycy i na papierze do pieczenia rysuje koło. Pomagając sobie łyżką z piany tworze fale. Brzegi dodatkowo wymodelowałam szprycą. Bezę wkładamy na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy ją półtorej godziny. Jeżeli beza zacznie się za bardzo spiekać to przykrywamy ją folią. Po upieczeniu bezę pozostawiamy na kilka godzin w piekarniku, żeby się wysuszyła. Składniki kremu mieszamy ze sobą za pomocą miksera. Na upieczoną bezę wykładamy krem. Brzoskwinie z puszki kroimy w plasterki i układamy na kremie. Całość posypujemy płatkami migdałowymi. Życzę smacznego :)
monikaT83
paulina57
zbysiowa