Sposób przygotowania:
Tarta cytrynowa z borówkamiSpód:
Wszystkie składniki ciasta kruchego dokładnie zagniatamy. Gotowym ciastem wylepiamy formę do tarty wcześniej wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą a następnie nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Pieczemy ok. 20-25 minut w 200 stopniach i studzimy.
Krem:
Śmietankę, serek mascarpone i cukier miksujemy do uzyskania gładkiego i gęstego kremu. Na koniec dodajemy skórkę i sok z połowy cytryny i krótko miksujemy z kremem. Gotowy krem wykładamy na ostudzony kruchy spód. Na kremie rozsypujemy borówki i posypujemy skórką z cytryny. Chłodzimy w lodówce ok godziny. Smacznego :)
Magdalena88
dagita
Bardzo dziękuję :) Żeby było jeszcze szybciej i bez pieczenia można zrobić spód z ciasteczek :)
Marika-
dagita
A ja borówki jadłam po raz pierwszy :) Aż wstyd się przyznać :)